A B. O. Vas irodájában is haladni kell korral!

Egy vasipari cégnél dolgozom, mint könyvelő. Kedves, családias légkör jellemző az irodára, és az egész cégre, szinte ismerek mindenkit, a szállítót, a beruházót, a személyi asszisztenseket, az állandó munkásokat, szóval, tényleg sok embert.

Ja, és persze Karcsi bácsit, aki ilyen titulus nélküli örök bútordarab a cégnél, amúgy Jolly Joker, ha valamit azonnal el kell intézni, és mindenki el van havazva, mindig ő segít.

Ő szokott például nyomtató tonerért is rohangálni. Hogy mi? Álljunk meg egy pillanatra? Ahelyett, hogy házhoz szállíttatná, hiszen úgyis szólnak időben a lányok, ha látják, hogy fogy, ő a saját lábán szaladgál érte? Ezt nem hagyhatom.

Meg is állítottam az öreget, mikor, mit ad Isten, éppen patronért készült szaladni, hogy eszébe ne jusson, nézze meg szépen a nyomtatoalkatresz.hu/toner weboldalt, és rendelje meg onnan.

Jaj, dehogy rendeli, dehogy rendeli, minek fizessen a szállításért, amúgy is jót tesz neki a mozgás. De mondom Karcsi bácsi, ingyen szállítanak.

Áh, ilyen kis mennyiségben, ami nekünk kell, biztosan nem.

Dehogynem, tessék megnézni! Mondom, és mutatom is az öregnek az oldalt: nyomtatoalkatresz.hu/toner. Ott van a kiszállítás menüpont, ahol mindent megtudhatunk.

Először is azt, hogy igazam volt, és visszavonásig mindent ingyen szállítanak.

Másodszor azt, hogy a raktáron lévő termékeket, melyek zöld pipával vannak ellátva, jelezve, ha délig leadjuk rájuk a rendelést, már másnap kiszállítják – tehát majdnem olyan gyorsak, mintha Karcsi bácsi szaladna el a boltba.

Ezt még el is hitte az öreg, de a következő kifogása is készen állt: nem a legmodernebb nyomtatókkal dolgozunk, távolról sem, biztos nem talál a weboldalon a mi gépeinkkel kompatibilis alkatrészt.

Ekkor megnyitottam neki a weboldalt, és megmutattam, hogy csak Canon márkájú nyomtatóhoz (amilyen cégnél is van) hányféle modellhez tudnak tonert adni.

Láttam, hogy kezdem megfogni Karcsi bácsit, de volt egy utolsó ellenérve: mi van, ha a szállítás időpontjában éppen nem tartózkodik itt? A kislányok nem tudják átvenni, visszaviszik és kezdheti elölről ezt a rendeléses macerát.

Megnyugtattam, hogy a kislányok (Kriszta és Klári, kétgyerekes családanyák) is át tudják venni a csomagot, de ha ragaszkodik ahhoz, hogy ezt ő intézze, lehetősége van csomagpontra kérni a szállítást, ami szerintem nagyon klassz megoldás a sűrű beosztású, mozgásban lévő embereknek – és az irodánkhoz közel éppen van egy átvevő pont.

Karcsi bácsi kifogyott a kifogásokból, ezért kikerestük a nyomtatoalkatresz.hu/toner megfelelő oldalán a hosszú listából azt a modellt, ami az irodában van. Volt hozzá gyári és utángyártott toner is, a költségvetésre való tekintettel az utángyártottat választottuk. Karcsi bácsi újfent elámult, hogy már 2 db rendelése esetén járt mennyiségi kedvezmény, ami 3 darab után még több, így extrán kedvezményes áron jutottunk hozzá a szükséges termékekhez, és még azt az oda-vissza másfél órás utat, amit boltig tett volna meg, lerövidítettük 5-10 percre, olyan közel esett hozzánk a csomagpont.

Ezek után egy percig nem lesz probléma a nyomtató patronokkal a B. O. Vas Kft-nél!