Gyors segítség a mobil tudakozó munkaszerzéshez

Szakmunkásként elég sok munkahelyet megjárhat az ember. 1 hónap itt, 2 hónap ott, kevés iskolával, szakmát nem igazoló irattal, nehéz hosszútávra munkahelyet találni. Haverom elég nehezen él meg, mióta szülei elhunytak egy autóbalesetben. Összetörve, minden háttérsegítség nélkül, nehéz talpra állni, de ő még is küzd, nem adja fel és kitartása nemrég meg is térült. Sikerült neki találni egy portás munkát, egy egész jó irodaházban. Mondta, hogy a gyári és a szalag munka után, ezt kész vakációnak éli meg. Ismerős lévén jutott ehhez a munkakörhöz, szóval csak egy bankszámlára volt szüksége még, amire tudják utalni a fizut.

Emlékszem, amikor elment az állásinterjúra, és után azonnal felhívott, hogy segítsek neki minél hamarabb időpontot szerezni egy baknál, hogy ne kelljen órákig ülnie, állnia a sorára. Sajnos épp nagyon elfoglalt voltam, így nem igazán tudtam neki segíteni, de mondtam, hogy nézzen utána interneten egy mobil tudakozó, mobil telefonszám keresőnek vagy akár egy online telefonkönyvnek. Ha talált egy ilyet, csak keresse ki a hozzá legközelebbi fiókot és foglaljon időpontot, vagy ha lehet (amiben egyáltalán nem vagyok biztos) nyisson számlát telefonon. Sajnos nem tudtam nagyobb segítséget adni, mert én is igen elfoglalt voltam, de nagyon reméltem, hogy feltalálja magát cimborám! Nem buta ő, csak nem szerette az iskolát, tehát muszáj neki megoldania ezt a kis problémát. A történteket másnap el is mesélte egy jó hideg sör mellett:

– Na, képzeld hogy jártam. Miután kikértem a segítségedet. Találtam egy telefonszám tudakozót a neten. Nagyon helyes kis oldal, de jelezték rajta, hogy folyamatosan bővül, így nem biztos, hogy minden fenn van már rajta. Szerencsére ahova én akartam menni az fenn volt. Ki is néztem a számot a szükséges bankfiókhoz, hálát adtam, hogy valaki vette a fáradtságot és csinált egy ilyen oldalt, és hívtam és érdeklődtem. A nő azt mondta a telefonban, hogy nem kell időpontot foglalnom, csak menjek be, húzzak egy sorszámot és majd szólítanak, ha most mennék, akkor siessek, mert éppen nincs senki se benn. Nekem se kellett több indultam is. 1-2 megállót kellett mennem busszal csak. Még vártam a járműre böngésztem tovább kicsit az oldalt, hogy milyen lehetőségek vannak még rajta. Képzeld el, alig hittem a szememnek, amikor megtudtam, hogy milyen szolgáltatás van rajta. Megtudtam, hogy a mobil tudakozó, az arra jó, hogy telefonszámokhoz le tudok kérdezni adatokat. Nevet, lakhelyet, meg ilyen olyan dolgot. Engem úgy is mindig annyi ismeretlen szám hív, amiket általában sosem veszek fel, mert ismerjem azt, akivel beszélek, szóval, ha egy telefonazonosító többször hív, akkor csak beírom a számát és kihozza nekem, azt hogy ki keresett! Legalább is nagy ez jött le nekem az oldalon talált leírásból. Még nem próbáltam ki, de szerintem hamarosan kifogom. Mert megint hívogat, valami ismeretlen szám. Nagyon remélem, hogy nem a Gizike, mert nem tudom neki többször elmondani, hogy befejeztük. Mondjuk az is lehet, a fülébe jutott, hogy új munkahelyem van, és megint rám akaszkodna a pénz miatt. na de abból én nem kérek… Átok az a nő!
Visszatérve az állásra, megkaptam, miután meglett a bankszámlaszámom. Végre van egy fain bejelentett munkám és nem 3 műszakban kell dolgoznom éhbérért! Igaz itt is éjszakázom, de majd jól kikutatom az embereket, mert Pista is mindig mondja, hogy őt is hívogatják, de nem tudja kik, ezért fel se veszi. Na, majd ha éjszakás leszek és vigyázok az épületre, majd segítek a cimboráknak ilyen kérdésekben…!

Mosolyogva hallgattam barátom beszámolóját az elmúlt napokról és a jövőbeli tervekről. Örültem, hogy sikerült megoldania. Nem akartam túl sokat segíteni az ügyben, mert muszáj neki is önállósodnia, ezért adtam neki csak ötletet arra, hogyan intézhetné el hatékonyan ügyeit. Sikerült is neki a telefonszám tudakozóval, amiben egy érdekes szolgáltatásra is bukkant, amit örömmel szeretne használni. Azóta is, ha valamit keres, arról az oldalról néz utána először a telefonszámnak.