Minden szakmának megvan a maga szépsége

Hegesztőként végeztem, már jó régen. Nagyon telik az idő, hát, én sem leszek, már fiatalabb. Sok szakmában kipróbáltam már magam. Valahogy, nem találtam meg, ez idáig, az én szakmám. Te szereted, a szakmádat?

Ma már tudom, mit szeretnék csinálni

Sok időnek kellett eltelnie, míg rájöttem, mit is szeretnék az életben csinálni. Nem biztos, hogy mindenki szeretné, de én igen. Üzletkötőként dolgozom. Igaz, egész nap úton vagyok, és jövök, megyek, de ez sokkal inkább nekem való, mint az, hogy üljek, egy irodában, vagy egy helyben „topogjak”.

screw-272861_1280Egy csavarokat gyártó cégnek dolgozom, és kisebb csavar boltokat, vas szaküzleteket keresek fel, és árulom, a termékeinket. Nem panaszkodhatok, hiszen, aki egyszer megtapasztalja, hogy milyenek a termékeink, azok biztosan visszatérő vásárlóink lesznek, hiszen, minőségi termékeket gyártunk.

A jövő rejtélye

Hogy mik a céljaim? Hosszú távú nincsen, és nagy elvárásaim sincsenek. Szeretem, amit csinálok, és a partnereink is tudják, hogy számíthatnak rám, ránk.

Vidékre is szoktam járni, körülbelül, 100-150km körzeten belül járom, a környéket. Persze, azért mára már vannak állandó megrendelőink is, akiket már nem kell keresni, hiszen, automatikusan leadják, a megrendelésüket.

A minap is, pont az egyik környékbeli kis faluban jártam, a kis gazdaboltban. Régóta ugyanaz a tulajdonos, egy egyszerű ember, de nagyon tisztességes. Sokszor beszélgettünk, már mindenféléről, de valahogy, a családjáról még soha nem mesélt, mostanáig. Miután, pont befutott, a boltba, a 20 éves fia, így bemutatott minket egymásnak. Sokat nem is tartott fel bennünket, mert már 2 perc múlva bent sem volt, a boltban. A tulaj, Misi bá, elmesélte, hogy a fia Gyuri hobbyja, a motorozás. Ha nem dolgozik, és teheti, minden szabad idejét ezzel tölti, versenyez is. Persze, ez egy elég költséges hobby, és mindemellett még, folyton elhagyja a dolgait. „Soha nem érik be, a feje lágya”- mondta mosolyogva. Most éppen, a bukósisakját hagyta el, egy versenyen, de már nem is aggódom ezen! Mivel, igencsak kedvelem az „öreget” így eszembe jutott, hogy a minap láttam ezen az oldalon, az interneten, hogy bukósisak akciósan, gondoltam megadom neki, hátha tudok segíteni ezzel. Illedelmesen megköszönte, mondta, hogy odaadja majd a fiának, mert ő nem ért ezekhez a számítógépes dolgokhoz.

 

Pár hét elteltével, mikor újra arra jártam, beugrottam, hogy beköszönjek. Pont Gyuri volt a boltban, már tudta ki vagyok, és illedelmesen, ki is jött, a pult mögül, hogy megköszönje, a figyelmességemet. Elmesélte, hogy már 2 nap múlva meg is rendelte, a neki tetsző sisakot, és alig várja, hogy használhassa.