Az új hegesztő vállalkozásom

 

Nem olyan régen említettem egy cikkemben, hogy hegesztőnek tanultam, és most már el is kezdtem teljes állásban hegesztőként dolgozni. Nagy váltás volt ez nekem, mert eddig a szállítmányozással foglalkoztam főként, és ez egy egész más pálya. Az az igazság, hogy nehezebb is, mégis fizikai munka, míg egy kamionban ülni és furikázni max csak fárasztó egy idő után, de mégse komolyabb fizikai megerőltetés. De hiszem, hogy jól döntöttem ezzel, mert ez a munka jobban tetszik, jobban megfelel nekem, és a családomat is jobban tudom ezzel támogatni, mint a korábbi alkalmi munkákkal. Nekem pedig a gyerekeim jóléte a legfontosabb, azt szeretném, ha ők is tudnának majd tanulni, mint ahogy én tanulhattam. Mivel sokat spóroltam eddig is, ezért tehettem azt meg, hogy pályát váltok, és ezentúl teljesen csak hegesztéssel foglalkozom.
Most már elköteleztem magam a dolognak, meg is van hozzá a szükséges képzettségem, csak az van hátra, hogy nekiálljak berendezni az új hegesztő műhelyem. Elég nagy és magas helyiséget sikerült kibérelnem egy ismerőstől, így biztosan lesz hely a különböző eszközöknek, amikkel dolgozni fogok, és a nyersanyagot is valahol tárolni kell majd.
Ez utóbbin gondolkodtam a legtöbbet, mert nem akarok rendetlenséget a műhelyemben, arra mindig is allergiás voltam. Az úgy nem jó, ha csak be van minden szórva a sarokba, és még nekem is keresnem kell az alapanyagokat, mert a kupiban nem találok semmit. Valamint ha eljön egy megrendelő a műhelyembe, rögtön kifordul, ha azt látja, hogy minden szét van szórva a tér különböző pontjain.
Ezért kerestem egy céget, ami állványok gyártásával foglalkozik. A neten találtam is egyet, ami nagyon jó minőségű termékeket forgalmaz, és az árai is barátiak. Ráadásul már elég régóta foglalkoznak ezzel, hogy bátran rendelek tőlük.
Egyébként ez a cég többféle karos állványt is készít. Például van egy oldalú karos állvány, amit persze a fal mellé lehet állítani, és ez olyan helyekre praktikus, ahová csak ez fér el, és csak egy oldalra lehet amúgy is pakolni.
A másik típusú karos állvány, amit forgalmaznak, az a két oldalú, ami olyan helyekre praktikus, ahol nagyobb a hely, mivel ennél a fajtánál mindkét oldalra lehet rakodni, így optimalizálva a helykihasználást.
Ezen kívül van könnyű karos állvány, ami a kisebb súlyú termékekhez jobb, a nagyon nehéz termékeket kevésbé bírja el. Illetve ez a típus viszont jobb a kézi rakodáshoz, a cég is ehhez ajánlja.
Végül pedig olyan terméket is forgalmaz a cég, hogy nehéz karos állvány, ami az előzővel ellentétben nagyobb tömegű és méretű anyagokat is elbír, azokat is lehet rá biztonsággal pakolni. Ezekhez nyilván már emelő gépek szükségesek, a kézi rakodás ennél a fajtánál nem célszerű.
Nekem karos állványrendszerekre volt éppen szükségem, ami leginkább a hosszanti áruk és szálanyagok tárolására jó. Például nekem sok hosszú fém rudam van a hegesztési munkákhoz, ezek tárolására kitűnően alkalmas.
Tehát meg is találtam pont azt a karos állványt, ami pont jó lesz a műhelyembe. Már fel is vettem a kapcsolatot a céggel, aki ezt árulja, és hamarosan ki is hozzák nekem. Még sok mindent be kell szereznem a műhelyembe, de úgy érzem, most, hogy ezt a részletet beszereztem, már én is úgy érzem, hogy hamarosan beindíthatom a saját hegesztő vállalkozásomat. Korábban még nem hittem volna, hogy képes leszek egy ilyen teljesen új dologba belevágni, de most már nagyon örülök, hogy vállaltam a kockázatot. Elvégre egy rendes hegesztőre nagyon sok helyen szükség van, és mindenképpen jól akarom csinálni a munkám. Máshogy nem is volna értelme.