Tanácsok egy kollégától

A kollégáimmal a hegesztő műhelyben mindig jókat dumálunk. Általában hülyülni szoktunk, de néha komolyabb témák is fölmerülnek, amikből mindannyian tanulhatunk. Ilyen szokott lenni a politika, vagy az aktuális hírek megvitatása. De ma egy teljesen más jelleg téma merült föl.

Peti nemrég házasodott. Ott voltam az esküvőn, nagyon szép volt, és jó volt a buli. Ma elújságolta hogy jön is a baba nemsokára. De addig még rengeteg elintéznivaló van. És nem tudja hogy hol vegyen babakocsit például. Mert nem ismer olyanokat akiknek nemrég lett gyereke és így nincs tisztában a babakocsi piaccal. Meg törekszik arra, hogy olyan babakocsit találjon ami olcsó.

Mondtam neki, hogy én tudok egy jó kis weboldalt, ahol rengeteg a babakocsi olcsón, mert a nővéremnek is most lett gyereke, és ő már végigrágta magát ezen egyszer. Megmutattam neki az oldalt. Nektek is idelinkelem, ha valaki hasonló cipőben járna: babakocsi olcsón. Szóval a nővérem itt talált egy nagyon jó kis babakocsit a kisfiának amit azóta is örömmel használ, és minden találkozáskor arról áradozik hogy milyen jó vétel volt. Na jó, azért nem mindig, de Karácsonykor elég sokat beszélt róla.

Tehát itt rengeteg különböző szín, márka, típus és funkció közül lehet válogatni. Vannak például olyan termékek, amelyek nagyon könnyen összecsukhatóak, így könnyű őket szállítani. tudtam, hogy ez a Petinek jól fog jönni, mert sokat utaznak autóval az anyósékhoz látogatóba, akik messze laknak.

Vannak állítható modellek, ahol ki lehet cserélni az ülőrészt és minden irányban be lehet állítani. Így amíg a gyerek pici, az anyuka rajta tudja tartani a szemét. De ha nagyobb lesz, akkor meg tud menetiránnyal szemben nézelődni. Az ülés cserélhetősége is ezért jó, mert ha a mózeskosarat lecseréljük sportülésre, nagyobb gyerek is tudja használni.

Az itt kapható babakocsik biztonságosak. A kerekek könnyen manőverezhetőek, ugyanakkor strapabíróak. A fékrendszer erős és egy lépéssel megállítja a babakocsit. A legtöbb típusban van öt pontos biztonsági öv, ami megakadályozza hogy a gyerek kiessen. A szülők számára ez agyon egyszerűen nyitható és csukható. Ugyanakkor a gyerek nem tud hozzáférni és így nem kapcsolja ki magát véletlenül. A nővérem egy olyan babakocsit vett, amiben még antibakteriális belső is van. Valami ezüstionnal kezelt dolog, ami megvédi a babát a baktériumoktól és egyéb kórokozóktól.

Jó kis tartozék még, és szintén a legtöbb terméknél megtalálható, a különböző táskák és tárolók, amik felszerelhetőek a babakocsira. Így az anyáknak nem kell külön cipekedniük, hanem kényelmesen beletehetik a babaholmikat vagy akár a bevásárlást. Nagyon praktikus megoldás szerintem.

Peti feszülten figyelt és próbált minden infót megjegyezni, hogy aztán elmondhassa otthon a feleségének. A többiek meg nevettek, hogy honnan tudok ennyi mindent a babakocsikról, egyáltalán azt honnan tudom, hogy hol lehet kapni babakocsit olcsón. Hát, válaszoltam, a nővérem tényleg nagyon tud mesélni ha egyszer belelkesíti valami. És erre a témára nagyon rápörgött. Ezen mindenki nevetett egy jót.