A legjobb lakásbiztosítás 2019-ben

Nem fogom azt mondani neked, hogy lakásbiztosítási szakértő vagyok, mert ez nem lenne igaz. Azt sem mondom neked, hogy feltétlenül hinned kell nekem. Azt mondom, hogy én személy szerint megtaláltam azt a lakásbiztosítást, ami nekem és a családomnak a legmegfelelőbb.

Bevallom, a vasiparban nem nagyon volt szükségem az internetre, ha ez a blog nem lenne, nem is nagyon ülnék gép elé. Pontosan ezért, amikor a feleségem megkért, hogy ugyan nézzem már meg a Pannon-Safe weboldalát, egy kicsit meglepődtem. Mit csináljak én egy biztosító honlapján? Ha biztosítást akarok kötni, akkor szépen felhívom őket, kérek időpontot, bemegyek és meghallgatom az ajánlatot, ha pedig tetszik, akkor aláírom a papírokat. Vagy ez nem így megy?

Hát nem. A legjobb lakásbiztosítás 2019-ben már gyakorlatilag online is elérhető, vagy legalábbis a folyamatot már el lehet így is indítani. A Pannon-Safe weboldalán, miután mindent részletesen elolvastam, csak a kalkulátorra kellett rámennem az oldalon. Ennyire egyszerű nem volt még soha számomra a biztosítás kötni. Ha nem hiszed, nézd meg te is az oldalt a saját szemeddel!

És hogy mit várj el te a legjobb lakásbiztosítástól 2019-ben? Legyen a honlapja informatív, a dolgozói pedig segítőkészek. Nem tűnik ez nagy elvárásnak, de mégsem tudja ezt mindegyik biztosítótársaság megugrani. Nem tudom, hogy a feleségem, hol talált rá a Pannon-Safe-re, de az biztos, hogy jó döntést hozott. Alapvetően amúgy is ő szokott foglalkozni a család pénzügyeivel, úgyhogy nyilván már hónapokkal ezelőtt tudta, hogy melyik biztosítóra akar váltani. Akkor miért várt mostanáig? Mert a biztosítótársaságoknál figyelembe kell venni az előző szerződés évfordulóját is, és 30 nappal azelőtt kell jelezni a szerződés felmondási igényt. Szerencsére, ha a határidőket betartjuk, akkor a Pannon-Safe átveszi az ügyintézéssel járó macera legnagyobb részét, és nem kell már ezzel külön nekünk foglalkoznunk.

Örülök, hogy ennyivel letudhattam az egész lakásbiztosítást kérdést, és hogy ezután végre hátradőlhetek, tudván, hogy a családom a lehető legnagyobb biztonságban van anyagi szempontból.