Úton a saját vállalkozás felé

Mindig is foglalkoztatott egy saját cég megalapításának gondolata. Az évek alatt, amíg a vasiparban dolgoztam láttam ezt-azt, és azt is, hogy mi az, ami hiányzik az iparból. Addig gondolkodtam a megoldáson, míg végül megszületett az ötlet, hogy én magam is tudnám ezt a hiányosságot pótolni. Ehhez viszont szükségem volt arra, hogy céget alapítsak. Itt jött képbe a topcegalapitas.eu.

Amikor megszületett bennem a döntés, először csak tájékozódni akartam, hogy mivel is jár a cégalapítás. Így, a keresgélés alkalmával találtam rá a topcegalapitas.eu-ra, ahol nagyon sok hasznos információt olvastam a cégalapításról. Hogy milyen teendők vannak előtte és utána. Hogy milyen cégformát válasszunk. Vagy hogy mi legyen a cégünk neve. Ezeket is elolvasgattam, majd rátértem a konkrét dolgokra.

Hogy mi kell ahhoz, hogy valaki céget alapítson. Nyilván a választott cégformától is függ, persze. Miután eldöntöttem, hogy az én cégem Kft. lesz, így ezután már ebben az irányban keresgéltem, olvasgattam.

Azt is tudtam, hogy bár a telephelyem már ki volt nézve, hogy egyelőre egyedül fogok ott dolgozni és remélhetőleg sokat leszek úton, így mindenképp szerettem volna székhelyszolgáltatást is igénybe venni.

Ebben is számíthattam a topcegalapitas.eu-ra akik székhelyszolgáltatással is állnak a vállalkozások rendelkezésére. Számomra ez egy nagyon jó hír volt, hiszen így nem kellett plusz alkalmazottat fizetnem azért, hogy ott legyen a telephelyen és átvegye a hivatalos iratokat. Ráadásul ismerem magam, hogy milyen trehány vagyok bürokratikus ügyekben, a határidők sosem voltak a barátaim. De a topcegalapitas.eu e-mailben is elküldi a hivatalos leveleket, így fel tudom jegyezni a telefonomba a határidőket, melyeket így már sokkal, de sokkal könnyebb betartani.

A cégalapítás folyamatát is lépésről lépésre leírják, mint ahogy azt is, hogy előtte és utána milyen teendők, bejelenteni valók vannak. Szerintem ez az oldal nem csak hasznos információkat nyújt a vállalkozóknak, illetve azoknak, akik még csak most szeretnének vállalkozni. Hanem nagyon jó szolgáltatásokat is, legyen az csak a cégalapítás, vagy épp a székhelyszolgáltatás. A székhely pedig lehet Budapesten és Újlengyelben is. Hogy miért Újlengyel? Mert ott nem kell iparűzési adót fizetni, ez egy ilyen övezet ugyanis.

Persze ha olyan teendője van a vállalkozásnak, amikor például hivatalos ügyben kell tárgyalni, akkor nem kell Újlengyelbe utazni, hisz ott a budapesti iroda, ahol szintén van tárgyaló.

Én nagyon örülök, hogy rátaláltam a topcegalapitas.eu-ra, mert itt tényleg minden pontosan le van írva, hogy mit tartalmaznak, mennyibe kerülnek az egyes csomagok. Hogy milyen szolgáltatásokat is nyújtanak pontosan és az is megnyugtató, hogy hosszú évek tapasztalatával a hátuk mögött dolgoznak. Nem mellesleg, jó kapcsolatot ápolnak a különböző hivatalokkal, ami szintén egy nagy előny, ha vállalkozóvá válik az ember.

Így, a topcegalapitas.eu-nak köszönhetően már meg is lett a cégem, és nem is tartott sokáig a cégalapítás folyamata. Tudom, hogy minden rendben van, a könyvelőm is mindent kézben tart, úgyhogy fókuszálhatok magára a munkára. Ami szerencsére jól megy, egyre több ügyfelem van. Ahogy mondani szokták, a jó hír elterjedt. Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet és mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy váltsa valóra az álmait.