A vendéglátó egységek feltörekvő „sztárjai”

cocktail-32771_1280

Emlékszem, nem is olyan régen, mikor még jártunk a csajokkal bulikba, hogy szerettük, a koktélokat gyártó helyesebbnél, helyesebb férfiakat. Nem is azért, mert, hú de jól néz ki mindegyikőjük, mert volt köztük teljesen átlagos is, éppen azért, mert, hogy milyen jól mutatnak a pult mögött, a helyes kis ingükben, és milyen jól keverik a koktélokat, meg persze nem utolsó sorban, mert mindenki odavan értük!

Nem minden munka van a kirakatban

Azok, akik a pult mögött vannak, vagy éppen kiszolgálnak, vagy a munkájukból kifolyólag, kirakatban szerepelnek, sokkal jobban közkedveltek, mint például, egy olajos, koszos munkával foglalkozó autószerelő, soffőr, vagy két kezi munkás. Az ember, ahogy öregszik, egyre jobban rájön, hogy nem csak a külsőségek a fontosak, hanem, hogy el lehessen vele beszélgetni, legyen, jó humora.

De visszatérve, a vendéglátósokra, ők mindig is szem előtt voltak! Hiszen, emlékeztek sokan biztos, a Coctail  című filmre. Az is pont erről szólt, nem, a szép fiúkról, macsóságról!?

De miért is olyan népszerűek, a koktélokat gyártó férfiak? Hát gondoljuk csak végig, csinosak, jól öltözöttek, tiszta szakmában dolgoznak, és ahogy a shakert rázzák…

Ahogy öregszik az ember, úgy változik

Már nem keresem, a nagy őt, de nem csak a külsőségekkel foglalkoztam, amikor kiválasztottam a számomra megfelelőt! Nem mondom, hogy nem fontos, de nekem megfelel, egy munka után talpig koszos ember is, a maga megtört munkáskezével! A vasas szakmában dolgozik, két kezével keresi a pénzt, és minden nap megdolgozik érte! Nem csak magáért teszi ezt, hanem kettőnkért, és ez a fontos, azt gondolom!

Persze, lehetett volna éppen egy pincér is. Mára, viszont elcsendesültek a koktélokat keverő szépfiúk, ahogy mostanság hallom, és új „szakma” van helyettük kibontakozóban! Te hallottad már kik ők?

A kávéspecialitásokkal foglalkozó baristák kezdik átvenni tőlük, a staféta botot. Egyre nagyobb népszerűséget kezd ölteni ez a szakmai ágazat!

A népszerű barista tanfolyam már Budapesten is, bárki számára elérhető! Talán, ők lesznek, a jövő Tom Cruise-i! Ki tudja?!