A multifunkcionalitás értéke manapság megfizethetetlen

Mostanra megtanultam, hogy minden a kapcsolatokon és a megfelelő szaktudáson múlik. Minden ismerőstől azt hallom, hogy milyen olcsón meg tudták oldani a lakásfelújítást, mennyire jó munkát végzett a szakember stb. Hát nekünk sajnos nem volt szerencsénk… Illetve volt jó és rossz oldala is a dolognak.

A rossz oldal

Inkább a rosszal kezdem, hogy majd a jóval fejezhessem be! A szakember, akire lényegében az egész lakás alapját és a teljes burkolást bíztuk, 2 hét helyett 2 hónapig dolgozott az otthonunkon. Biztosan el tudjátok képzelni, mennyire rosszul jött ez nekünk: a többi szakembert is csúsztatni kellett, nem tudtunk időben beköltözni, nem ott ünnepeltük a családi eseményeket, hiába tervezgettük már időtlen idők óta. A csúszás oka az volt, hogy a megbízottunk közben elvállalt más munkákat is. Más lakásokat és teljesen más munkákat. Ugyanis kiderült, hogy szakemberünk lényegében multifunkcionális, hiszen ért a burkoláshoz, a villanyhoz, az elektronikai eszközök javításához, éppen informatikai céget terv alapítani és mindemellett még vasipari munkákkal is megbízható.

Ez utóbbi miatt csúszott meg a mi lakásunkkal: vasszerkezetek szálanyagból történő darabolására és hegesztésére kérték fel még régebben egy konkrét munka kapcsán, de mivel az a munka elhúzódott, ezért minden mást is csúsztatni kellett. Persze szószátyár megbízottunktól mindent megtudtunk a vasszerkezetek fontosságáról. Értettük is a dolgot, de ez nem vitt minket előrébb, nálunk nem volt szükség hegesztésre…

A jó oldal

Aztán egy másik alkalommal épp számon akartuk már kérni rajta a munkát, amikor a cégalapításról és adattárolás fontosságáról kezdett el beszélni. Férjem egyből felfigyelt erre, mert ő is hasonló területen dolgozik, illetve jól jöhet, ha tud néhány extra információt a témáról. A továbbiakban megtudtuk, hogy a tárhely bérlés árak egészen megfizethetők mostanában. Ez azért is nagyon fontos, mert aki számítógépes technikákkal, programokkal, adatokkal foglalkozik, annak ügyelnie kell a megfelelő adattárolásra is. A kisebb cégeknél ez nem mindig megoldott, ezért valóban szükség van az egyéb lehetőségekre, alternatívákra. A tárhely bérlés árak épp ezt a réteget célozzák meg: kezdeti opciónak abszolút ideális választás! De persze van, aki hosszabb távon is ebben gondolkodik.

Egy kicsit elfelejtettük a haragunkat, ugyanis megegyeztünk, hogy néhány hasznos információt kapunk még erről a témáról, és nem is olyan sokára mutatott a szakember egy céget, amin keresztül mindent megtaláltunk, amit akartunk a tárhely bérlés árak alakulásáról, de magáról a szolgáltatás típusáról és technológiájáról is. Ezek birtokában a férjem kicsit jobban be tudott vágódni a munkahelyén, és a nagyobb beszélgetések után már a lakásunk is egyre inkább haladt a lakható állapota felé.