Csapatépítő helyszínek – vasipari céggel nem egyszerű

A vasiparban sosem volt könnyű dolgozni, de nyáron főleg nem az. Forró kemencék, izzó tűzhelyek, fehéren világító fém… Az ember bármit csinál, az hőt termel, ez pedig a kánikulában elviselhetetlen. Lehet persze a műhelyt valamennyire légkondicionálni – de a melegre szükség van, a 6-700 fokon izzó vas forróságával pedig még a legjobb rendszerek is nehezen tudnak bármit kezdeni.

A cégemnek ilyenkor szoktam csapatépítő programot szervezni.

Azt nem tehetjük meg, hogy nyáron több hétre leállunk, de a legnagyobb kánikulában, ha a megrendelések megengedik, szabadságolni szoktam a csapatot vagy lerövidítem a munkaidőt. Mivel mindenki szeretne elmenni nyaralni és a nehéz munkát végző embereknél év közben is elengedhetetlen a pihenés, nem lehet mindig fizetés nélküli szabadságra küldeni a dolgozókat, a kiesést viszont nem tudom finanszírozni. Az évente kétszeri csapatépítés és a karácsonyi bulik viszont mindenkinek sokat segítenek, hogy egy kicsit elviselhetőbben teljen az év.

Milyen az ideális csapatépítés helyszín?

A nyári csapatépítések helyszínének mindig olyan teret keresek, ahol teljesen kimozdulhatunk a hétköznapokból. Fontos szempont, hogy lehetőleg a víz közelében legyünk, vagy olyan programon tudjunk rész venni, amelyik nem csak a szellemnek, de a testnek is jót tesz a melegben. Aquapark, sétahajózás, gyógyfürdő – ezek mind szerepeltek mára csapatépő programok között.

Idén viszont olyasmit szerettem volna, ami egy kicsit több és jobb a szokásosnál. Valamit, amire tényleg mindenki emlékszik, még hosszú évek távlatából is. Így született meg az ELSŐ NAGY KÖZÖS BALATONI HORGÁSZAT ötlete.

Az internet segített

Mivel régóta vágytam a Balatonra, a magyar tenger környékén kezdte csapatépítő helyszínek után kutatni. Fáradozásaimat siker koronázta, mert rátaláltam egy cégre, akik egészen izgalmas programokat ígértek.

Nekem a csapatépítő horgászat tetszett a legjobban – ezt is választottam.

Nagyon profin segítettek nekünk és mindent biztosítottak, így egy hűvös szombati reggelen mindannyian próbára tettük a tudásunkat a parton. Jót beszélgettünk, sztoriztunk a Balaton mellett – mire a nap felkúszott az égre és a kezdetét vette a kánikula már igazi csapatnak éreztük magunkat, feszengés nélkül indultunk neki a víznek egy kis felüdülésre.

A horgászat nagyon jó ötletnek bizonyult – volt, aki egészen profi volt benne, mások mindig szerették volna kipróbálni és most végre eljött az alkalom. A kollégáim tanulhattak egymástól, elleshették a trükköket, új dolgokat ismerhettek meg, és végre maguk mögött hagyhatták a műhely forró és kemény világát.

A cégnél egyébként sok más kalandra van még lehetőség – aki szeretne, az quad-dal barangolhat vagy vitorlázhat a nagy vízen. Lehet hajót is bérelni, sőt, ha magánszemélyként horgásznánk, csak úgy, akkor is szívesen segítenek.

Nekem nagyon bejött a Balaton, szerintem a legjobb csapatépítő helyszínek egyike. Akinek nincsenek nagy igényei, nem soknapos vakációt tervez, az olcsó is egészen kényelmes szállást találhat. Ha hétköznap foglalunk, sok helyen kedvezményt is adnak nekünk.

A Balaton nem tartozik a legolcsóbb környékek közé, de lényegesen jobban járunk, mintha például a forró Budapesten próbálunk hasonló lehetőségeket keríteni. Amellett, hogy a csapatépítőn részt veszünk, simán lehet időt szakítani arra is, hogy egy kicsit fürödjünk, esetleg hajózni menjünk, vagy meglátogassuk a híres badacsonyi borvidék kincseit. Akár egy-két napot is el lehet tölteni itt, sőt, ha családos programot szervezünk, itt van az egyik legegyszerűbb dolgunk. Nekem abszolút bevált!