Kell-e burkoló a fürdőszobához, vagy magam is megoldom a piszkos munkát?

Nem riadok vissza a kétkezi munkától, hiszen van szakmám és amúgy is dolgoztam már sokfelé. De azért úgy gondolom, minden szakmának megvan a maga szakembere, nem állhat neki a pék fodrászkodni, vagy a hentes szobát festeni. Kivéve persze, ha ahhoz is ért, vagy van róla papírja. Ti bevállaljátok az otthoni nagyobb teendőket szakember nélkül?

Most például arra gondolok, hogy mernétek-e mondjuk a fürdőszobában a csempét magatok felrakni, vagy lerakni a padlólapot a nappaliban, kitapétázni, esetleg összerakni a szekrénysort. Na, ebből van, amit bevállalok, van, amit nem mernék. Ez utóbbi a fürdőszoba felújítás, de szerencsére van burkoló ismerősöm, aki majd megoldja nekem, ha már beszereztem a megfelelő burkolatokat. Mert eldöntöttem, a régi kis fürdőnket ideje tatarozni, rehabra küldöm, had legyen már menő. Kicsit utána is olvastam a dolgoknak, hogyan növelhetnél optikailag a teret, és a megoldás a kis fürdőszoba nagy csempe elve, vagyis ha az enyémhez hasonlóan pár nm a fürdőd, érdemes nagy alakú csempékkel kirakni. Érdekesen hangzik, igaz? Azt elárulom, hogy nem magam okoskodtam ezt ki, hanem találtam egy hasznos oldalt. A fürdőszobaötletek.hu – n van ilyen mindenféle érdekes dolog, mint a csempe kérdés is.

De ezen kívül azért csomó mindent lehet rajta olvasni, és rengeteg jó ötletet adnak azoknak, akik a fürdőszobájukkal akarnak kezdeni valamit. Nézelődtem ezen az oldalon, már nem is emlékszem, hogy bukkantam rá, szóval itt olvastam a kis fürdőszoba nagy csempe elvét, és ha belegondolunk, tök logikus.

A mostani csempék még elég szocialisták, szóval tudjátok ilyen tipikus kék, meg apróbb, meg a fugájuk már ki-ki jött itt-ott, szóval tényleg le kell cserélni. A földön a hidegburkolat meg ismét csak ezer éves, úgyhogy oda is valami újat gondolok ki. Szerencsére ezen a weboldalon jó csomó ötlet van, és eléggé hajlok arra is, hogy talán akkor már a zuhanykabint is érdemes lenne cserélni, ha egyszer szétveretem az egészet. Az tetszik a leírásban, hogy következetesen végig vezet a folyamaton, és tök érthetővé teszi egy hétköznapi embernek is, meg olyannak is, aki kicsit konyít a szakmához. Már át is küldtem a burkoló haveromnak, Lacinak, hogy ő mit szól hozzá. Mondta, hogy nem rossz, de persze ő szakmunkásként nem így közelíti meg a dolgokat. Meg neki a lényeg, hogy ott legyen a csempe, a burkolat, meg írjam össze, milyen apróságok kellenek még, illetve mit akarok változtatni, aztán megnézi a helyszínt és majd akkor seperc alatt megmondja, hogyan lesz a kivitelezés. Szerencsére Laci ügyes, gyors, és nekem baráti áron fog dolgozni, de nagy segítség, hogy ezen a fürdőszobás oldalon mindent el tudok olvasni, meg ad még ötleteket is. A nagy csempéket már ki is választottam, az baromi jól fog kinézni, az tuti! Az uralkodó szín a szürke lesz, és a fehér. Az elég pasis és letisztult, mégis modern. Kíváncsi leszek, mit szól majd hozzá a haverom!