Vasból nem lesz játékbaba

Sokkal egyszerűbb dolgom lenne, ha a családban több kisfiú lenne, mint kislány.  A testvéremnek lányai vannak, a rokonságban a gyerekek majdnem mind lányok. Pedig mennyivel könnyebb lennem, ha fiúk lennének! Eredeti szakmám hegesztő, így ha kisfiúknak kellene ajándékot vennem, akkor csak készítenék valamit nekik vasból. Mondjuk autót, kardot, akármit, amit csak szeretnének. De sajnos vasból nem lesz játékbaba, így a szülinapok előtt ugyanúgy neki kell állnom az ajándékválogatásnak.

A testvérem lánya most lesz 4 éves. Egy igazi kis tündér, akinek mi mást kellene venni, mint játék babát?
Egyáltalán nem értek a játékbabákhoz, nem tudom, hol lehet megvenni őket, és nem akarok idiótának tűnni egy játékboltban, így maradt az online játék baba vásárlás. Mert ha online nem találok megfelelőt, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy a játékboltban sem találnék.

Így történt, hogy nekikezdtem a keresgélésnek. Találtam is egy webshopot, ami házhoz szállítja a játékokat, így nem kell elmennem és megvennem, meg tudom rendelni itthonról is.
Nagyon ledöbbentem, hogy mennyi játékbaba létezik. Azt hiszem, mikor mi gyerekek voltunk, csak a Barbie volt, meg a hagyományos, újszülöttnek kinéző műanyag babák, meg azok, amik már egy kicsivel nagyobb gyerekeket ábrázoltak.  Viszont a Játék baba kategóriára kattintva sem lett egyszerűbb az életem. Ezen belül még további 23 kategória került elő, így jobb ötlet híján ráböktem az egyikre, a disney hercegnőkre.

A disney játék babák már nagyon rég népszerűek. A hercegnős mesék az összes kislányt lekötik, mindegyikük hercegnő szeretne lenni, és mindenki talál olyan hercegnőt, akivel azonosulni tud.
Persze mennyivel egyszerűbb lenne, ha a gyerekeknek elég lenne valami hegesztett ajándék. Fémből nagyon jó kis ajándékokat lehetne hegeszteni. Talán ha nagyobbak lesznek, majd azt is értékelni fogják. Egy ismerősöm például rózsákat szokott hegeszteni. Ha kivágjuk az elemeket, akkor szinte bármit el tudunk készíteni hegesztéssel.

De most nem ez a lényeg.  Nem szoktam túl sűrűn játékokat vásárolni, főleg nem játék babákat, így eltartott egy darabig, amíg sikeresen kiválasztottam egy Ariel babát. A lányok szeretik a sellőket, szóval Ariellel nem igazán lőhetek mellé.
A babát a kosárba helyeztem, aztán meg is rendeltem.  Szerencsére rövid határidővel ki is szállították.
A választásban egyébként nagyon sokat segített, hogy ezeknél a babáknál vannak leírások, hogy  milyen figura, azaz kit ábrázol, illetve, hogy milyen ruha van rajta. Mert  ugye ezek több ruha változatban is kaphatóak. Egy olyan Ariel babát választottam, akinek nem uszonya van, hanem lábai, és  egy kék ruha van rajta.

Természetesen a baba után kicsit elkalandoztam az oldalon, nem tehetek róla, szeretem az autókat és motorokat, nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg őket. Igaz, hogy babát kellett vennem, azért megnéztem, milyen autók vannak. Kellemes ,meglepetés volt, hogy nem csak babákból, de autókból is hatalmas a kínálat, ezek szerint nem csak a kislányokra, hanem a kisfiúkra is gondoltak.
A webshopnak hatalmas a kínálata, szinte mindent lehet találni, rengeteg játék van egy helyen. Ilyen választékot nem hiszem, hogy valaha is találnék, ha nem online vásárolnék, és nem itt. Be is tudom állítani azt is, hogy mennyit szeretnék költeni az adott termékre.
A termék átvétele is sokkal kényelmesebb, csomagpontra is lehet kérni a játékokat, nem csak házhoz.

A játék baba végül nagyon tetszett a kislánynak, jó minősége van, mint gondolom minden játéknak az oldalon.  Szerintem máskor is fogok innen rendelni, bár nem vagyok annyira jó az ajándékválasztásban, itt bőven van választék, találni fogok máskor is olyat, amit meg tudok majd venni ajándékba. Bár remélem, legközelebb már kisautót kell beszereznem, ahhoz sokkal jobban értek. A babákkal sincsen bajom, de mégiscsak könnyebben boldogulnék az autókkal, vagy valami hasonló dologgal. Addig pedig marad a leírások böngészése. Ha így haladunk, lassan nem is kell többet hegesztenem, mert baba-szakértő leszek.

Ha ennyi játékot lehet online vásárolni, igazán árulhatnának fémeket is az interneten. El tudnék képzelni egy hasonló rendszert. Talán egyszer valaki majd megcsinálja. Addig marad a hagyományos bolt.