A vasiparban kevés idő jut a szórakozásra

A munkám miatt sokat vagyok úton. Ha éppen nem szerelni vagy javítani kell valamit, akkor általában az ügyfeleimmel tárgyalok, esetleg anyagbeszerző körúton vagyok, képzésen veszek részt vagy felmérem a következő munkaterületet. Az utazás rengeteg időt vesz el az életemből, azokat az estéket pedig, amiket otthon tölthetek, mindig szeretem a családommal és a párommal együtt élvezni.

Az elmúlt néhány évben nem voltam egyszerű helyzetben. A barátaimmal nem nagyon volt időm találkozni, ha sikerült is, legfeljebb egy-egy gyors sörre volt időnk. A rengeteg rohanás miatt nem nagyon volt lehetőségem olvasni, sőt, a kedvenc sorozataim epizódjairól is rendre lemaradtam, ezért aztán még annyi beszédtémánk sem volt a család-kocsi-munka háromszögön kívül, mint amennyi egyébként lehetett volna… Nem lehet mindig a hétköznapi dolgokról beszélgetni… Tudtam, hogy ezen előbb-utóbb változtatni kell.

A megoldás egészen véletlenül jutott eszembe. Találtam egy oldalt a neten, amikor egyszer egy útszéli panzióban unalmamban szörfözgettem a laptopon. Online filmek vannak rajta magyarul. De nem ám mindenféle össze-vissza minsőégű kalóz másolat, meg reklámokkal teli mini kópia. Jó minőségben nézhető, regisztrált, ráadásul érdekes tartalom.

Gyorsan tagja is lettem az oldalnak – jóval olcsóbb megoldás volt, mint mondjuk DVD-t vásárolni vagy fizetősen töltögetni, hiszen a munkám miatt amúgy is szükségem volt a jó minőségű internet elérésre. Szerencsémre pont az volt az oldalon, amit a leginkább kerestem. Új filmek és a legújabb sorozatok, mellette pedig egy-két hasznos, régebbi darab. Az elmúlt néhány éve sikerei.

Amióta az oldal tagja vagyok, sokkal könnyebb dolgom van. A szállodában vagy szálláshelyeken töltött magányos éjszakákon szépen behozom a lemaradásaimat, megnézem azokat a műveket, amelyeket biztosan minden barátom látott, csak nekem nem volt rá időm eddig.

Otthon a családdal is rászoktunk arra, hogy amikor már kifogytunk a témából, megnézzük azokat a filmeket, amelyek mindannyiunknak tetszhetnek. Erre másképp biztosan nem lenne időnk, mozizással biztosan nem húznák el az értékes közös perceket, de így simán van arra esély, hogy megbeszéljük, kommentáljuk és közösen éljük meg látottakat.

A legmenőbb, hogy így reklámok meg vágások sincsenek, csak azt nézzük, amit mi szeretnénk. A gyerekek imádják és a párom is élvezi, hogy a banda le van kötve, van egy közös, de mégsem unalmas programunk, számunkra ez így pont kellemes és ideális.

Mindenkinek ajánlom ezt a megoldást, aki nek nincs ideje moziba járni, vagy csak költséghatékony, könnyed kikapcsolódást keres az unalmas estéire. Nekem abszolút bejött ez a megoldás. Csak egy laptop és egy internetelérés kell hozzá, és bárhol, kalózkodás és bűntudat nélkül lehet élvezni a magyar nyelvű, jó minőségű online filmeket.