Tesco újság digitálisan, hogy bármikor lehessen olvasni

A vasiparra nem kimondottan jellemző, hogy agyba-főbe fizetné a benne dolgozókat. Hosszú évek óta húzom az igát lakatosként egy üzemben, és sajnos azt kell, hogy mondjam, nem én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt. Egyszer egy nálam bölcsebb ember úgy fogalmazta ezt meg, hogy megélni kevés, éhen halni sok. Viszont pontosan emiatt az állapot miatt lényeges, hogy képben legyek a különböző áruházak aktuális ajánlatával, akcióival. Különösen a tesco újság az, ami keresett nálam, mert itt, a lakóhelyem közelében az van, rendszeresen oda szoktunk menni vásárolni. Minden forintot meg kell fogni, amit csak meg lehet, így kimondottan jól jön, ha találunk olyasmit a családdal, aminek mindenki örül és jó áron is van. De ehhez azért nem árt tudni előre, hogy mik lesznek a legjobb ajánlatok.

Azonban annak ellenére, hogy itt van a Tesco a közelben, sajnos egyáltalán nem kézbesítenek senkihez sem reklámújságot. Pedig a tesco újság különösen nagy becsben lenne tartva, hiszen abból tudnánk tájékozódni, hogy mégis mit érdemes egyáltalán keresni. Nem mondom, nem élhetetlen az életünk, nem fogok fejjel a szalagfűrésznek menni csak azért, mert esetleg lemaradok egy akcióról, de azért néha jó lenne tudni, na. Aztán az egyik kollégám tett egy zseniális felfedezést, ami, mondhatni, alapjaiban változtatta meg a tesco újsághoz való hozzáállásomat. Éppen ebédszüneten ültünk az asztal körül, és ilyenkor mindig a telefonját szokta bújni. Híreket olvas, képeket nézeget, de néha azért előfordul, hogy valami hasznosat is tesz. Most például egyszer csak az asztalra csapott, és felkiáltott, hogy milyen ötletes! Megtalált egy olyan weboldalt, ahol az összes áruházlánc akciós újsága elérhető online lapozható formában, többek között a tesco újság is. Na, több se kellett, én is rávetettem magam.

Alaposan szemügyre vettem én is az emlegetett oldalt, és meg kell, hogy mondjam, valóban nagyon érdekesnek és hasznosnak tűnt, tekintve, hogy mindig az aktuális lapszám is elérhető. Vagyis nem kell többet azon bosszankodnom, hogy hozzánk miért nem dobják be a reklámújságot, hanem én magam mehetek utána. Vagy a nejem, attól függ, hogy ki ér rá. De amikor hazaértem és megmutattam neki is, talán még jobban örült, mint én. Mivel ő csak részmunkaidőben dolgozik, így lényegesen hamarabb ér haza, mint én, és eztán lesz alkalma akár fejből is megtanulni az arra a hónapra vonatkozó akciókat, akár árral együtt. Így legalább sokkal felkészültebben érkezünk a vásárláshoz, egyből tudni fogjuk lézengés és bámészkodás helyett, hogy miket is kell keresnünk.

Mostanra úgy vagyok vele, hogy még ha választhatnék is, akkor is a digitális verzióban kérném a tesco újságot, mert lényegesen praktikusabb, hogy a telefonomon is akármikor nézhetem és böngészhetek benne. Így papír sem fogy indokolatlanul sok, az információ pedig ugyanúgy átjön, mintha a lapokkal zörögnék. Még az az érv sem állná meg a helyét, hogy a wc-n ülve jobb az újságot bújni, hiszen ma már oda is mindenki telefonnal megy. Egyszóval csak azt sajnálom, hogy vagy én, vagy a kolléga nem volt szemfülesebb korábban, mert ha hamarabb akadunk rá erre az oldalra, akkor jó pár felesleges körtől és izgalomtól kímélhettem volna meg magam.