Amikor már a Swarovski fülbevaló árak is szóba kerültek munka közben tudtam, hogy sikerült beilleszkednem

Sajnos annak idején elég fiatalon kellett belevessem magamat a munkavállalás rejtelmeibe, ugyanis a családi helyzet úgy alakult, hogy muszáj volt azonnal kenyérkeresővé előlépnem. Ez alapvetően nem zavart csak az a tudat, hogy szakmai képzettség nélkül azért nem olyan könnyű dolog az embernek egy megfelelő helyre bekerülnie, ahol megfizetik és ne adj Isten meg is becsülik.

Végül egy kovácsműhelybe kaptam protekcióval munkát nagyapám jóvoltából. Hogy őszinte legyek ez kifejezetten jól is hangzott, sőt örültem neki, hogy egy ilyen izgalmas és embert próbáló szakmát választott nekem a sors. Persze tudtam, hogy nagyon sokat kell majd tanuljak először és ami még fontosabb, erősödnöm, de nagyon nagy örömmel vetettem bele magamat a munkába. Az első hetek, hónapok tényleg nem teltek mással, minthogy próbáltam valahogyan ledolgozni a képzetlenségemből fakadó hátrányt. Ezt végül úgy tudtam kivitelezni, hogy elkezdtem nagyon sokat kondizni is a munka mellett, ezzel elég gyorsan tudtam magamat fizikálisan is a megfelelő szintre hozni. Elkezdődött az izgalmasabb időszak, amikor már voltak komplett darabok, részek, amiket rám bíztak és ez már igazán tetszett. Szerencsére jó tempóban haladt a fizikai felzárkózásom és így nem kellett mással törődnöm munka közben mint magával a technikával és a fogásokkal, egyáltalán nem hátráltatott semmiféle fáradtság, amit nagyon nagy sikernek könyveltem el, hiszen kezdetben alig bírtam ki a munkanapokat, pedig addig abban a hitben éltem, hogy nem vagyok egy gyenge srác éppenséggel.

Mostanra már egészen beletanultam a dologba, olyannyira, hogy már vannak teljesen saját termékeim is, amiket én csinálok meg minden egyes megrendelés alkalmával. Igazából onnan tudtam, hogy elkezdett menni a dolog és már tényleg hisznek bennem, hogy egyszer csak azon kaptam magamat, hogy már nem a szakmáról és a módszerekről beszélünk folyton a műhelyben hanem teljesen független, alkalmi témákról kezdve a focitól és egyéb sportoktól egészen a főnököm feleségének vett legújabb évfordulós ajándékairól, aminek kapcsán akarva akaratlanul is képbe kerültem a Swarovski fülbevaló árakkal. Mondanom sem kell erre nem számítottam, de hát miért is ne, legalább kellemesen telnek a napok és egyáltalán nincsen olyan érzése az embernek, hogy ő csak „szimplán” dolgozik itt.