Milyen munkát kell végeznie egy szobalánynak

Ha sikerült a kiközvetítés, és mindent megbeszéltünk a munkáltatóval, akkor nincs is más hátra, mint hogy kiutazzunk a hotelbe, vagy panzióba.

Hogy zajlik egy nap

A munkaidő elég változatos, általában reggel kezdünk, és amíg nem végzünk, addig tart a munkaidő. Ha gyorsak vagyunk, akkor még lehet kapunk valami munkát, hogy kitöltsük a munkaidőnket, de ha sok szobát kell kitakarítani abban az esetben pedig igyekeznünk, kell.

Mivel a vendégeknek, a szobákat általában reggel tíz óráig mindenhol szükséges elhagyni, így ezekben csak akkor lehet takarítani, amikor a vendégek távoznak.

Természetesen azokat a szobákat is kell takarítani, ahol a vendégek mondjuk, napokig maradnak. De ezt csak akkor, amikor a vendégek nem tartózkodnak bent. Általában ezt tudják, így ekkor ők nincsenek a szobában. Meg persze aki pihenni, kikapcsolódni megy, az amúgy sem a szobában ül.

Nehéz fizikai munkával jár-e

Nem kell attól tartanunk, hogy nehéz fizikai munkát fogunk végezni. Sok esetben már praktikus takarító kocsik vannak, amit csak fel kell szerelnünk a takarító eszközökkel, és a takarító szerekkel, ez után csak tolnunk kell. A porszívóra biztosan szükségünk lesz, de ezeknek is van kerekük, így könnyű a mozgatása.

Abban az esetben van több munkánk, ha egy kisebb panzióban takarítunk, amely nem rendelkezik lifttel, így lehet, hogy emeletenként kell pár eszközt magunkkal vinni.

Pontosan mit kell csinálnia egy szobalánynak

A szoba kitakarítása egyértelmű, de ez mellett is van még egyéb teendőnk. Hogy mik is ezek, az ágy megigazítása, adott esetben az ágynemű lehúzása, kicserélése. A fürdőszoba kitakarítása, fontos, hogy a tükrök, és a kád, környéke minden alkalommal alaposan ki legyen takarítva, erre minden munkáltató igényes. Az ablakok letakarítása is fontos, mert az új lenyomatok eltüntetésére mindenképpen oda kell figyelnünk.  A törölközőket is neki kell kicserélnie, de azt, hogy ezt minden nap, vagy hány naponta, ezt minden hotel maga szabja mag.

Vannak törölközők, amit minden nap kell cserélni, és jobban oda kell rá figyelni, mint a szauna törölközők, vagy a jobban igénybe vett.

Azért nem kell megijednünk, ha egy szobalány állás ajánlatot kapunk. Nem nehezek ezek a munkák, ha csak egy kicsit is igényesek vagyunk magunkkal szemben, és az alap tisztaságot betartjuk magunk körül, akkor nem lesz gondunk. Ha ezek igazak ránk, akkor bátran vállaljunk el egy ilyen munkát.