A laptop alaplap javítás már nekem sem megy, a profikra bíztam

A laptop alaplap javítás nem az én szakterületem, hiszen mégiscsak hegesztőnek tanultam. Egy barátom mégis megkért, hogyha esetleg ráérek, akkor vessek egy pár pillantást a laptopjára.

laptop alaplap javítás
laptop alaplap javítás

Szeretek számítógépes játékokkal játszani, de mivel nem volt valami sok pénzem, úgy döntöttem, hogy magamnak rakom össze a gépemet. Igaz, hogy nagyon időigényes volt, de sokkal olcsóbban meg tudtam csinálni, mintha egyben megvettem volna egy hasonló képességű gépet. Szerintem fele olyan drága volt csak.

Ne volt olyan nehéz feladat, mert megvettem az alkatrészeket, majd videók alapján összeépítettem. Igaz, sokáig tartott, mire mindent megszereztem s beszereltem, de az biztos, hogy sokkal költséghatékonyabb módja ez a számítógép vásárlásnak.

Szóval a barátom laptopjával az volt a baj, hogy nem kapcsolt be. Ilyenkor persze rengeteg különböző probléma lehet egy laptoppal. A legegyszerűbben meghatározhatókat megnéztem, de a laptop alaplap javítás elég bonyolult munka, így végül azt tanácsoltam neki, mikor nem találtam a megoldást, hogy inkább hagyjuk és menjünk el egy szervizbe, ott sokkal nagyobb eséllyel meg fogják csinálni neki. Hiszen nem akartam, hogy esetleg az én kezeim között lehelje ki a lelkét. És ha elrontok valamit, akkor csak sokkal drágább lesz a javíttatása.

Felkerestük az alaplap javítással Budapest legjobb számítógép és laptop szervizét a Pc mentort, akiknél 100%-os garanciát vállalnak a számítógép javításra.

Ahogyan sejtettem, valóban valami alaplapi meghibásodás okozta a működési rendellenességeket. Én eleinte az északi híd meghibásodására gyanakodtam, de aztán kiderült, hogy nem jártam olyan messze a megoldástól, bár nem az északi, hanem a déli híd hibásodott meg. Ez azt jelenti, hogy elromlott a periféria vezérlő. Még jó, hogy behoztuk a laptopot, mert én csak tovább rontottam volna a helyzeten, na meg az ilyen, komolyabb problémákat otthon nem lehet megbütykölni. Nincsenek meg hozzá az eszközeim és nem is tudom, hogyan kezdhettem volna hozzá egy ilyen komolyabb problémához.

Ezért tanácsolom mindenkinek, hogyha esetleg elromlik valami a laptopjában, akkor ne kezdje el magának megbütykölni, mert nem biztos, hogy jó vége lesz a dolognak. Én is sikeresen összeraktam egy egész gépet magamtól otthon, de a laptop alaplap javítás egészen más tészta.

Az alaplap a legfontosabb eleme az egész rendszernek, szóval, ha az a gyanúnk, hogy meghibásodott, mindenképpen érdemes egy olyan szervizt keresnünk, ahol megbízható szerelők dolgoznak és bizonyítottan értenek is az alaplap meghibásodásaihoz és képesek azokat kezelni is. Így sok további problémától és plusz kiadástól kímélhetjük meg magunkat Hiszen nem mindegy, hogy egyszer fizetjük csak ki a szervizelés költségét és egy tökéletesen működő gépet kapunk vissza, vagy hogy folyamatosan járkálhatunk vele vissza, mert a nem megfelelő javítás következtében vagy újabb problémák lépnek fel, vagy az eredeti probléma fog újra és újra ismétlődni.

Ezért választottuk mi a PC mentor szervizét, ahol közismerten jó szakemberek dolgoznak. Különben nem mernék bevállalni, hogy nem kell kifizetni a munkájukat, ha nem sikerül megcsinálni a laptopot.

100%-ig biztosak benne, hogy bármilyen problémával is fordulunk hozzájuk, ők képesek lesznek megoldani azt.

Sokkal hatékonyabb egyébként, ha a laptopunkat szervizbe visszük és nem egyből azon gondolkozunk, hogy újat vegyünk. Sokkal olcsóbban szervizelik és akár 2-3 plusz évet is rá lehet vele húzni a laptop élettartamára, mintha vennénk egy újat, ami hasonló használati körülmények között ismét nagyon hamar tönkremegy.

A PC mentort pedig mindenkinek a figyelmébe ajánlom, mert a barátom laptopját nagyon hamar, sikeresen megjavították és azóta is gond nélkül működik neki. Míg én valószínűleg csak nagyobb galibát okoztam volna. A rendszeres karbantartással és szervizeléssel pedig akár meg is duplázhatjuk a laptopok használati idejét.

Olyan ez, mint egy autó. Ha használjuk, akkor szervizbe is kell vinni. Ha lelassul egy kicsit, akkor is van megoldás, néha pedig meglepően alacsony áron meg lehet szereltetni a készülékeinket és az alkatrészek sem olyan nagyon drágák, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják. A barátom is jóval kevesebbet fizetett a laptop alaplap javításért, mint arra készült.